Padelturneringer

Arla Protein Ligaen

Der er åbnet for invitation til Arla Protein ligaen i efteråret 2023. Klik her for at læse mere.

Er du, ligesom mange af os, bidt af en gal padelspiller, så skal du da ud og spille lidt kampe også. Motionister får de sjoveste kampe i Arla Protein Ligaen, som er en holdturnering, der udbydes af Padel i Danmark under Dansk Tennis Forbund i samarbejde med Arla Protein. Tennis Øst er som union i DTF, en del af dette tilbud.

Padel kan noget og ofte er tennisspillere rigtig dygtige til padel, især hvis du har styr på dit netspil og dine slices og generelt har et godt touch. Padel kan for nogle tennisspillere være “nemmere” at gå til og spiller du f.eks. padel i vintersæsonen, så tør vi godt love at du også bliver skarpere i tennisdoublen udendørs eller ved netspillet i en tæt singlekamp.

Padel er et socialt spil, fordi det oftest spilles med 4 spillere og der er hurtig action inde på banen, efter en kort opvarmning (husk den også er vigtig i padel). Det er tiltalende, at padel helt fra start, ofte er intenst, med tætte dueller og sjove situationer, hvor man i en tenniskamp typisk spiller kampen mere og mere “varm” og intens, som den udvikler sig og man lægger sin taktik.

Nu vi forhåbentlig har spillet dig lidt varm på padel, så vender vi lige den med Arla Protein Ligaen igen. Ligaen er målrettet de mange foreninger, der nu har fået etableret (mindst) 2 baner – og holdkampene afvikles hverdagsaftener (typisk tirsdage) og er færdige på 3 timer.

Arla Protein Ligaen er for ALLE og er dermed en suveræn liga at starte op i. Vi håber især på at der er flere kvinder, mix-hold, veteraner og juniorer der vil tilmelde sig, efterhånden som de kommer i gang ude i foreningerne.

Vil du vide mere om ligaen, så skriv en mail til turneringskonsulenten, Mads. Han er vild med at snakke padel.

Udover selve kampene, vil vi bestræbe os på at udbyde både teknisk og taktisk træning med landets mest erfarne trænere. Se mere om padeltræning under www.padeltilmelding.dk, som udbydes af Tennis Øst.

Kampformat

En holdkamp består af 4 doublekampe: 2 runder med 2 doubler i hver.
Det er ikke tilladt at spille med samme makker i begge runder.
Hver kamp tæller et point, og en holdkamps resultat kan således være: 0-4, 1-3, 2-2, 3-1 eller 4-0.
En kamp afvikles bedst af 3 sæt med evt. Tie-Break i alle 3 sæt. Der spilles med no-ad.

Når sæsonen er spillet færdig, vinder det hold, som har vundet alle kampene, eller det hold med flest point i rækken.
Ved pointlighed afgøres rækken ved følgende:

Bedste sæt difference
Antal vundne sæt
Bedste parti difference
Antal vundne partier
Indbyrdes kamp

Læs meget mere om holdkampe og hvordan du kommer i gang hos Padel i Danmark

Individuelle turneringer og mesterskaber

Skal der endnu mere padel i kalenderen, så afholdes der heldigvis også en række individuelle turneringer og mesterskaber. Du kan følge med i hvilke turneringer på dette link.

Dette var en lille forsmag på padelaktiviteterne under Tennis Øst. Er du padel-glad, så prøv en af træningerne, snak med trænerne og inden du får set dig om, så står du måske midt i spotlighten og giver den gas på banen, med dertilhørende nysgerrige blikke gennem glasruden. Vi håber i hvert fald at vi ser dig til en Tennis Øst eller Padel i Danmark turnering.

Vi håber at se dig ude på banerne.