Husk at registrere tid fra juli 2024

1.juli SKAL alle på jeres lønningsliste registrere arbejdstid

Bane- og træningstider, budgetter, udvalgsmøder og frivillige i foreningen. I jonglerer sikkert allerede med mange vigtige (tennis- og padel)bolde i jeres daglige arbejde i foreningerne. Nu kommer der endnu én, som skal i luften fra den 1. juli 2024 🤹 🫣

I har nemlig pligt til at sikre, at alle jeres ansatte registrerer deres arbejdstid. Frivillige og ulønnede medarbejdere er dog undtaget fra denne regel 😅

Samtidig skal I fortsat overvåge, om I overholder reglerne for overarbejde, ferie osv. 🧐. Her er reglerne uændrede; det nye er kravet om, at medarbejderne skal registrere deres arbejdstid.

I kan læse meget mere under menupunktet ’Arbejdstidsregistrering’ her. Her finder I også DIF og DGI’s guide til arbejdstidsregistrering 👇 Arbejdstidsregistrering – DIF og DGI’s guide

Husk, at det kun er lønnede medarbejdere, der skal registrere deres arbejdstid. De kan registrere forud – også langt forud – så længe de kan redigere registreringerne løbende. Dette betyder, at længere perioder kan registreres med én handling.

Når det kommer til registrering, skal det kun være medarbejderen og foreningens ledelse, der har adgang til dataene. Derfor skal registreringerne beskyttes med en form for password.

Husk også, at jeres nuværende lønsystem, hvis I bruger et sådant, sandsynligvis tilbyder en gratis løsning til tidsregistrering, så længe I er kunder hos dem. Hvis ikke, kan I bruge værktøjer som Google Sheets eller Excel, men husk, at adgangen kun må være for medarbejderen og foreningens ledelse.

Dette tiltag er ikke ment som en form for overvågning af jeres forening eller ansatte. Det er en sikkerhed for medarbejderne i EU, så deres arbejdstid dokumenteres korrekt og overholder reglerne for hvile- og arbejdstid. Baggrunden for lovgivningen stammer fra en sag med en spansk ansat i Deutsche Bank, hvor den spanske fagforening anklagede banken for ikke at overholde disse regler. Så selvom vi er langt fra denne type sag i den lokale tennisklub, skal vi stadig sikre, at de ansatte i de danske klubber har rimelige arbejdstider, og at hviletidsreglerne overholdes.

Vores venner i DTF har også skrevet en god artikel om emnet. Hvis I ikke allerede har læst den, kan det være en god idé at tjekke den ud.

Fortsat god sommer!