SM Inde 2022 – Tanker og kommentarer

Tak for et spændende Sjællandsmesterskab Indendørs 2022! Der er gået ca. en måned siden finalen. Julen og nytåret er overstået og det er tid til at evaluere. Det var mit første SM som sekretariatschef og jeg må sige jeg er meget imponeret over niveauet. Jeg havde æren – sammen med den turneringsansvarlige i Tennis Øst, Thomas Rosenmejer og Tennis Øst Formand, Henrik Klitvad – at se finalekampe i Hillerød. Undervejs havde jeg også haft lejlighed til at se 2 runder puljefinaler i Slagelse for de helt små. De unge finale-årgange (U12 og U14) spillede på finaledagen i Hørsholm/Rungsted og der havde vi vores sportschef og DTF Juniorlandsholdstræner Kim Hansen forbi.

Her poserer den altid trofaste official, Preben Rasmussen sammen med formanden for Tennis Øst, Henrik Klitvad. De to herrer fik sig en god tennissnak til finalerne i Hillerød og der er mange års god tennisviden at dele ud af der! Så er man ude efter en god tennis-historie, så prik dem på skulderen næste gang i ser dem.

Jeg startede med et ”Tak!”, men kan roligt uddybe. Der er nemlig rigtig mange at takke for en god turnering. Haller, sponsor (HEAD), officials, forældre og koordinatorer, men vigtigst af alt, spillerne. Dem var der 768 af i turneringen, tilmeldt i 66 rækker. Så vi kunne virkelig se en masse god tennis.

Vi oplevede desværre også igen i år en del ”Walk Overs” og deraf aflyste kampe i turneringens første indledende dage. Tennis Øst er helt bevidst om de to faktorer, der spiller mest ind i den forbindelse, nemlig tidspunktet for turneringen, som jo ligger lige midt i en masse julearrangementer og så den forholdsvis tidlige deadline for tilmelding. Oven i det, fik vi igen i år en del corona-afbud, men det håber vi altså også var sidste gang vi så dem.
De to første problemstillinger bliver dog hængende og det er derfor noget vi løbende arbejder på. Mht. tidspunktet for turneringen, er der kommet en række spændende forslag på bordet og vi vil her i 2023 arbejde videre med dem. Vi er meget bevidste om at turneringen for juniorers vedkommende ikke kan ligge i f.eks. januar, da det vil kunne påvirke hvilke rækker man spiller SM i, vs. hvilke rækker man har spillet igennem året. Omvendt kan det være mere praktisk med en januar-turnering for seniorer, og vi ser nu på om vi kan ”møde” begges ønsker ud i fremtiden. Der er således gode ideer på bordet. Er turneringskoordinatorer i tennisforbundet med på disse ideer, så håber vi på også at finde en god løsning på den problematik. Pudsigt nok, kan løsningen måske også afhjælpe den anden problematik, nemlig hvornår vi må lukke for tilmeldinger. Det tidlige luk skyldes at SM er så stor en enkeltstående turnering og at koordinering med haller og officials er en rigtig stor mundfuld for Tennis Øst organisationen. Det varetages primært af vores turneringsansvarlige Thomas Rosenmejer, som ligger vandret i perioden op til de helt store stævner. Det tager nemlig bare en god portion tid, at få baner og officials til alle de kampe. Derfor bruger jeg også lejligheden til at opfordre haller i regionen til at melde ind i god tid og måske allerede nu overveje den mulighed, at der kan lægges baner til SM INDE 2023. Især i hovedstadsområdet mangler vi ofte baner og da rigtig mange spillere kommer fra dette område, skal to spillere fra en hovedstadsklub, ofte køre ret langt for at spille. Så husk at prioritere SM i jeres haller, når vi inden længe rækker ud til jer vedr. 2023.

Så til årets turnering og det sportslige. Vi oplevede rigtig god aktivitet i rigtig mange haller og bredt i regionen. Skønt at se hvordan spillerne bliver taget imod i hallerne – nogle gange med hjemmebag, gratis saftevand og ikke mindst et smil. Det er dejligt at se, at det også er ”stort” for jer at der er SM i hallen.
Flere har meldt ind, at de var imponeret over niveauet og det viser at vi har rigtig mange trænere derude, som er gode til at klæde deres spillere på. Jeg løb selv ind i trænere, der var taget ud for at se og støtte deres spillere og det er stærkt at se den slags dedikation. Fortsæt med den slags entusiasme, det betyder så meget for jeres spillere, når de står ude på banen og skal tackle både tennis og sig selv. Det at de yngste bliver bemærket af dem man ser allermest op til, giver en respekt og passion for sporten, som der kan være brug for senere i livet, når tennis bliver én af mange valgmuligheder.
Jeg var selv tilskuer til finalerne i Hillerød og så kampene på de to ”centre courts” og stod ligeledes på tæer, for at følge lidt med i de andre kampe også. Jeg så en imponerende U16 finale hos drengene, efterfulgt af en fantastisk (og meget lige) finale i damesinglens mesterrække, mens de øvrige baner også bød på spændende finaler. Herresinglen i mesterrækken gik i gang med et vanvittigt niveau, men desværre måtte den stoppes efter 6 partier pga. en skade. Jeg glæder mig derfor allerede til at se mere til spillerne under SM udendørs. Der var kvalitetstennis og en unik mulighed for at vurdere eliten herhjemme. Nogle af de bedste yngre spillere er på vej ud i verden og måske er det sidste gang vi ser dem til SM, mens ældre spillere holder et højt niveau og beviser at tennis er en sport, hvor man forbedrer sig hele livet igennem.
I år var vi desværre ikke så mange i hallen til finalen og det er jo et klassisk tennis-problem i dagens Danmark, men niveauet er der til at trække publikum og jeg lover at Tennis Øst sekretariatet fremover bliver bedre til at orientere om finaler, så det ikke bliver undskyldningen. De kampe her er faktisk en cykel eller biltur værd – og så er det jo ganske gratis at komme ind!

Slutteligt får i lige en liste med vinderne. Der er mange rækker i U10 årgangen, som derfor spilles i puljer for at få flest muligt kampe til alle. Vindere og deltagere af disse, kan man se på turneringssiden. Fra U12 og frem, gælder det ”knock-out”-kampe og herunder listes vinderne.
Billederne af de mange glade præmiemodtagere, kan man finde på vores Facebook-side, hvor de er lagt op!
Så er der bare tilbage at ønske tillykke. Ikke alene til vinderne, men alle deltagere, der via SM, fik noget god intensitet ind i hverdagen og som med garanti lærte sig selv (lidt) bedre at kende undervejs. Jeg glæder mig til at se jer alle igen til en Tennis Øst turnering!

Anders Riedel – Sekretariatschef i Tennis Øst

Sjællandsmestre Tennis Indendørs 2022 – Stort tillykke til jer alle.

Mesterrækken (top seniorrække):
Senior herresingle MesterrækkeJonas Schwarz
Senior damesingle MesterrækkeCaroline Dandanell Lindahl
Senior herredouble MesterrækkeChristian Grønfeldt-Sørensen og August Brostrøm Poulsen
Senior damedouble MesterrækkeAlberte Kleist Jørgensen og Caroline Dandanell Lindahl
40+ herresingle MesterrækkenClaus Hansen
40+ damesingle MesterrækkenHanne Juul Holt
50+ herresingle MesterrækkenThomas Rosenmejer
50+ damesingle MesterrækkenCharlotte Jacobsen
60+ herresingle MesterrækkenPhilip Verge
60+ damesingle MesterrækkenMona Slothuus
Kat 1 (top juniorrække):
U12 Drengesingle kat. 1Laurits Østergaard
U12 Pigesingle kat. 1 Filippa Foxby Munch
U12 Drengedouble kat. 1Adam Kjærsgaard Sørensen og Laurits Østergaard
U12 Pigedouble kat. 1Filippa Foxby Munch og Sophia Valsted
U14 Drengesingle kat. 1Mingus Zack Hansen
U14 Pigesingle kat. 1Anna Brandt Schultz
U14 Drengedouble kat. 1Mingus Zack Hansen og Magnus Østergaard
U14 Pigedouble kat. 1Alberte Høybye og Vanesa Vida Nielsen
U16 Drengesingle kat. 1Amir Albeg
U16 Pigesingle kat. 1Oline Vienberg Skovgaard
U16 Drengedouble kat. 1Valdemar Spillemose Andersen og Theodor Bergholt Andersson
U16 Pigedouble kat. 1Gabriela Mincheva Hansen og Maria Kristine Rosenkilde Butina
U18 Drengesingle kat. 1Frederik William Nissen Horsten
U18 Pigesingle kat. 1Elin Brun Créton
Øvrige rækker:
U12 Drengesingle kat. 2Gustav Kloch
U12 Drengesingle kat. 3Christoffer Westrup
U12 Drengesingle kat. 4Carl Alfred Lambrecht Beckmann
U12 Pigesingle kat. 2Sara Balling
U12 Pigesingle kat. 3Isabella Tiedemann
U12 Pigesingle kat. 4Madeleine Dehn-Christoffersen
U12 Pigedouble kat. 2Ophelia Appel-Græm Solove og Maja Palichleb
U14 Drengesingle kat. 2Richard Andersen
U14 Drengesingle kat. 3Sebastian Roberti
U14 Drengesingle kat. 4Alexander Hilberg
U14 Pigesingle kat. 2Anna Frederikke Forland
U14 Pigesingle kat. 3Melanie Wilson Asanji
U14 Pigesingle kat. 4Anna Elisabeth Borgenholt Knudsen
U14 Drengedouble kat. 2Jacob Kjærsgaard Sørensen og Christoffer Westrup
U14 Pigedouble kat. 2Emilia Cecilie Mondrup og Betty Lou Reffstrup
U16 Drengesingle kat. 2Aksel Lund Østergaard
U16 Pigesingle kat. 2Katrine Rose Damkjær
Senior herresingle A-rækkeKasper Elsman
Senior herresingle B-rækkeMichael Rostorp
Senior damesingle B-rækkeTrine Andersson
Senior herredouble B-rækkePeter Andersson og Jacob Weis Simonsen
Senior damedouble B-rækkeHelene Halkjær Wenzel og Louise Yung Nielsen
Senior mixeddouble B-rækkeJesper Fynbo Erichsen og Karin Fynbo
40+ herresingle A-rækkenMads Behrndt
40+ herredoubleKasper Eghøj og Claus Hansen
40+ damedoubleMalene Frei og Maria Tjellesen
40+ mixeddoubleHenrik Kristian Christensen og Gitte Almer Nielsen
50+ herresingle A-rækkenAnders Tang
50+ herredoubleClaus Møller Petersen og Thomas Rosenmejer
50+ damedoubleGitte Wittenburg Lotz og Pia Sinikka
50+ mixeddoubleClaus Møller Petersen og Janne Theilgaard
60+ herredoubleKristian Budtz-Olsen og Kim Nilsson
60+ damedoubleBirthe Henriksen og Mona Slothuus
60+ mixeddoublePer Nykjær og Kirsten Wendt