Til dig der er (ny) holdkaptajn for juniorer

Så er vi i gang med holdturneringen udendørs 2024 og snart er det de mindstes første kampe der går i gang. Er du blevet dedikeret den meget ærefulde tjans at være holdkaptajn og på fornem vis gøre det både sjovt, spændende og underholdende for de små at spille deres – eller sæsonens – første tenniskampe, så kan det godt give lidt spørgsmål. Vi hjælper lidt på vej herunder.

Reglementer for juniorhold og dermed info om pointtælling, kampformat, holdkort med mere finder du her: Regelsæt for juniorer. Print ud eller gå ind på linket med mobilen, for den er god at have i tvivlstilfælde.

Det er fortsat samme opdaterede reglement som i 2023 vi spiller med i 2024. Dog er der udover de kønsneutrale junior-rækker, nogle få pigerækker, som følger helt samme regelsæt.

Husk at give plads til hiananden og husk at lade de små dømme selv så vidt det er muligt. Det giver dem meget, at de selv prøver at løse en udfordring, inden vi som forældre skrider ind. Det er en af årsagerne til at tennis er så udviklende for os alle – også dem på sidelinjen. Man lærer meget om sig selv, når man står og skal fokusere både på hvad Mor, Far, bedsteforældre og en evt. træner/holdkaptajn mener, mens man skal ærgre sig over en skævert fra egen hånd, brokke sig over at modstanderen dømmer de forkerte bolde ude og lige holde øje med kammeraterne på den anden bane, selv om man egentlig godt ved at det faktisk alene handler om at bevare fokus, ro og selvkontrol, for at opnå det bedste resultat. Det er så hamrende svært og samtidig så sjovt! Lad dem mest af alt have det sjovt.
Når kampen er ovre skal der være high-fives, juicebrikker, bananer og musli-barer, samt en god snak om alle de afgørende øjeblikke. Tennis er en individuel sport, men i holdkampene er det i høj grad også en holdsport! God sommersæson 2024 fra Tennis Øst.

Banestørrelser

Står du og skal tegne enten en rød, orange eller grøn bane op, så kan de her små stykker grafik måske hjælpe dig lidt på vej.

Rød bane

Hvis pladsen er det til det, kan man med fordel nøjes med at lave to røde baner på én standardbane.
Så er der lidt mere plads at bevæge sig på og bagbanen er perfekt i størrelse til en rød bane.

Husk at nethøjden på rød bane er min. 80 cm på midten (max 83,8 cm).

Orange bane

Ved de orange baner, er det ofte nemmere at regne fra baglinjen, når stregen skal sættes og spille helt til sidelinjen af en standard singlebane, frem for at sætte en streg ca. 90 cm inde i banen. Dette skal dog i så fald aftales mellem holdkaptajnerne. Baglinjen bør dog altid sættes!
Beregn ca. 2,8m op fra baglinjen af singlebanen og tegn så baglinjen med en kost eller et stykke tape.
Skal det gå lidt hurtigt, er det cirka en streg midt hen over bagbanen.

Husk at nethøjden på rød og orange bane er 80 cm på midten. Dog kan du spille orange bold med op til 91,4 cm og dermed behøver du faktisk ikke nødvendigvis at justere orange banes net. Igen her en god idé med dialog med modstanderens holdkaptajn.

Grøn bane

Husk at nethøjden på grøn bane er standard 91,4 cm på midten.