Holdturneringer udsættes

Dansk Tennis Forbund har i dag udsendt følgende pressemeddelelse:

Holdturneringer udsættes; individuelle turneringer aflyses i uge 20+21

Turneringstennis udsættes, så al turneringsaktivitet aflyses i ugerne 20 og 21. Det har FTU, JTU, Tennis Øst og Dansk Tennis Forbund besluttet på baggrund af den nuværende situation med corona.

De tre unioner og Dansk Tennis Forbund har arbejdet efter og håbet, at det var muligt at spille individuelle turneringer fra uge 20 og begynde holdturneringerne som planlagt.

Det har desværre vist sig uforenligt med situationen i Danmark, hvor coronavirussen stadig gør store indgreb i alles hverdag. Den konklusion er Fyns Tennis Union, Jyllands Tennis Union, Tennis Øst og Dansk Tennis Forbund nået frem til.

Derfor udsættes starten for holdturneringerne og alle individuelle turneringer på Sommer Touren aflyses.

Beslutningen gælder for ugerne 20 og 21.

Konkret udmønter det sig i,

  • at holdturneringerne udsættes. Reviderede spilleplaner kommer, så snart de foreligger
  • at alle individuelle turneringer på Sommer Touren aflyses i uge 20 og 21

”Vi må desværre konstatere, at tiden endnu ikke er moden til at åbne op for turneringstennis i Danmark. Selvom der stadig er nogle uger, indtil turneringsaktiviteterne efter planen skulle begynde, er det nødvendigt ud af respekt for klubber, turneringsarrangører og spillere at give en klar besked,” siger Joakim Thörring, der er ansvarlig for turneringsområdet i Dansk Tennis Forbunds bestyrelse.

Bag beslutningen ligger en række argumenter. Generelt vil det som minimum kræve en masse ekstra tiltag for at kunne afvikle turneringsaktivitet indenfor DIF og sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger for idræt uden kropskontakt.

Samtidig er nogle klubber stadig i dialog med deres kommune om muligheden for at åbne op for spil, mens andre kun lige netop har fået grønt lys. Desuden er der kommuner, som har strammere regler end de råd, som DTF har for udendørs tennis. Det betyder, at der eksempelvis ikke må spilles double på anlæg i de kommuner.

Turneringsaktivitet flytter spillere på kryds og tværs af kommune- og i visse tilfælde landegrænser. Det er meget dårligt i tråd med corona-anbefalingerne om, at man bør spille med fast makkere eller på et fast træningshold. Endelig er det fortsat ubekendt, hvordan reglerne for forsamlingsforbud vil se ud efter den 10. maj.