Vores union i (medlems)tal

Kort før påske landede alle indrapporteringer af medlemstallene fra CFR (Centralt ForeningsRegister) og vi har nu haft tid til at se lidt på tallene. Her er de første indtryk fra sekretariatet.

Tennis Øst ender med 122 medlemsklubber (vs. 124 i 2022). Én ny klub byder vi velkommen til (Hej Karlebo!). Én mindre klub har nedlagt sig selv og to klubber er udmeldt. Så vi er nu et fællesskab på 122 danske klubber. Det er os der skal sikre, at tennis og padelspillerne øst for Storebælt, får en masse gode aktiviteter at vælge mellem. Tennis Øst opstarter snart årets tennis-holdkampe og fortsætter med SM. Dertil kommer 5 helt nye udendørs tennis-turneringer i 2023 (mere om dem snart), mere unionstræning, bl.a. med fokus på matchplay og på mere lokal træning og så knokler vi med at kunne tilbyde SKUM-tennis sommeren igennem som noget nyt. På padelsiden er der fuld run på padeltræningen (tilmeld dig gerne, det er hylende sjovt!) og vi lægger os også i selen, for at 2023 bliver året med de første Tennis Øst padelturneringer. Der er i hvert fald ved at være klubber nok med padelbaner i regionen, til at vi kan realisere den slags i Tennis Øst regi – Det glæder vi os helt vildt til!

Der er meget de danske bold-hittere kan tage sig til og apropos de der bold-hittere… Dem er der blevet flere af! En samlet fremgang i antal spillere i Tennis Øst klubber, betyder at vi nu er 48.013 tennis og padelspillere i vores region (ca. 63% af alle spillere i DK). En fremgang på ca. 200 spillere. Stort tillykke til klubberne derude med det flotte medlemstal!

Vi kan i øvrigt se en tydelig tendens i tallene, nemlig at klubber der har implementeret padel og budt velkommen til det i 2022, er blandt dem der har vækstet mest procentuelt. Der findes undtagelser, hvor det er indsatsen med tennis, der har resulteret i en flot udvikling (dem skal vi nok komme tilbage til), men ellers må vi bare sige at padel-feberen er en drivende vækstfaktor i 2022. Padel er kommet på landkortet både i klubberne og i Tennis Øst og det fungerer suverænt på tennisanlæg rigtig mange steder.

Tennis-Danmark har de seneste 4 år oplevet en flot stigning af medlemmer og den vækst virker så småt til at stagnere, vurderet alene ud fra tallene, men dykker vi mere ned i vores region, så er det primært båret af at flere af de større klubber har decideret medlemsstop og nogle har sågar valgt at sige farvel til flere hundrede medlemmer, for at have en tilfredsstillende banekapacitet til de resterende. Så tennis er fortsat voldsomt populært i vores region og efterspørgslen efter både tennis og padel, virker fortsat større end udbuddet og kapaciteten. Det skal vi glæde os over og så skal vi fortsætte det gode arbejde med tennis og padel øst for Storebælt. Vi vil i hvert fald gøre præcis det!

Økonomisk går det i øvrigt også fornuftigt.
Det kan være udfordrende tider når man kigger ud i verden, men de meldinger vi har fået fra klubberne, er at der også er styr på økonomien. Det virker som om man har reageret fornuftigt og kløgtigt, igennem en periode med stigende (energi)priser og nogle spillere vil muligvis opleve at prisen for et medlemskab kan stige, men det er også vigtigt at man som klub sikrer at man har de nødvendige midler, til at kunne tilbyde nogle ordentlige vilkår til spillerne. Tennis er objektivt set ikke en dyr sport, padel behøver heller ikke være en dyr sport i foreningsregi. Der er gode tanker, gode planer, gode vækstmuligheder og gode hænder derude . Vi glæder os til at se hvad I får til i 2023.

God sommersæson til alle!